voetbalshirts uit china verkopen in nederland

Vaak zijn er mensen zoals ik die er van dromen om een eigen onderneming te beginnen. Samen met een paar vrienden kwamen we toevallig op het idee om voetbalshirts uit china te verkopen. We wisten ergens in China een fabriek te vinden die goedkoop voetbalshirts verkocht. Natuurlijk was een voetbalshirt namaak en niet echt. Ik moet er wel bij zeggen dat ze niet van echt waren te onderscheiden. Maar goed, wij betaalden dus in plaats van de gebruikelijke €80,- per shirt betaalden wij zo’n €20,- per shirt. Zoek je zelf naar betrouwbare webshops? Dan raad ik je aan om dit artikel te lezen met een lijst van betrouwbare chinese webshops.

De eerste stappen: voetbalshirts uit china kopen

In het begin bestelden wij met zijn vijven allemaal een voetbalshirt. Het was €20 per persoon en aangezien we 15 jaar waren hadden we niet zo veel geld. Voor ons was het een gok, maar we moesten het samen doen. De minimale ordergrootte was €99. We zaten allemaal in hetzelfde schuitje en het was spannend of de shirt wel aan zouden komen. Het contact met de fabrikant was er namelijk niet echt. Alles ging digitaal en alle mailtjes die we ontvingen waren in gebrekkig Engels.

Feest! Het telefoontje die ik ontving van een van mijn vrienden dat de shirt waren binnengekomen was een enorme opluchting. Ik wist niet hoe snel ik mijn fiets moest pakken om de shirts te bekijken. Daar stonden we dan met zijn vijven in de huiskamer. De maten waren goed en shirts waren niet van echt te onderscheiden. Dol gelukkig waren we met de shirts! Zo gingen we een tijdje door met bestellen. Totdat het opviel natuurlijk…

Het begin: voetbalshirts uit china verkopen

Al snel hadden mensen door dat ik met mijn vriendengroep vaak mooie gymkleren hadden. Dan denk je nu gymkleren? Ja, we waren echt maar een jaartje of 15 á 16 toen we begonnen met bestellen. Dus middelbare school en toen hadden we nog gymles. Maar goed, om terug te komen op de mooie gymkleren. Het viel natuurlijk een beetje heel erg op dat wij allemaal mooie voetbalshirts hadden en dan niet een shirt maar echt 5 shirts per persoon. Dus mensen gingen er naar vragen hoe we aan die dure voetbalshirts kwamen. Een van mijn vrienden zag euro’s en vertelde dat hij ook best voor hun voetbalshirt kon bestellen.

Hier waren natuurlijk veel klasgenootjes gretig naar, want €20 voor een voetbalshirt die je niet van een echte kan onderscheiden is niet veel.

Het process: van grootspraak naar daden

Hij had keurig een lijst gemaakt met alle voetbalshirt die je kon bestellen. Op dat moment was het een trend om voetbalshirt met lange mouwen te hebben. Die hadden wij allemaal, vandaar dat anderen gretig waren. Maar ik moet zeggen, hij had een hele mooie assortimentslijst gemaakt en die kopietjes waren razendsnel op. Er werden toen volgens mij lijstes gekopieerd en verder verspreidt. Je voelt het waarschijnlijk al aankomen, maar voordat de eerste order binnen was ging het vuurtje lopen.

Uiteindelijk hadden we onze eerste orden van klasgenoten en dat waren zo’n 20 shirt in totaal. Eigenlijk een behoorlijke verantwoordelijkheid als ik er nu zo aan terug denk. Het zal toch maar gebeuren dat het pakket met shirt wordt onderschept. Dan zitten we, iedereen wilt zijn €20 terug. Dan moesten we snel met zijn vijven €400 ophoesten. Dat hadden we natuurlijk niet. Dit denk ik nu, maar dat bedacht ik mij toen nog niet. De euro’s die we konden verdienen waren eigenlijk ook niet veel, maar toch genoeg om het te doen.

Dus de bestelling met 20 shirts kwam binnen. Wij blij en iedereen die besteld had ook. Enorm tevreden allemaal.

Van kwaad tot erger

Ik vertelde net dat het lijstje met het assortiment al sneller rond ging dan wij in gedachten hadden. Vrienden van vrienden, diverse voetbalclubs, de hele school, eigenlijk iedereen wist wel van onze piraterij. Alleen op een of andere manier werd er niks tegen gedaan en wilde iedereen zo’n shirt hebben van €20. Het is natuurlijk snel €60 verdienen als je het objectief bekijkt. Je geeft geen €80 uit maar nu €20. Zie je het rekensommetje?

Zo’n volgende order die we bestelde bestond daarom nu ook in een keer uit 187 shirts. Dit was gewoon enorm veel, teveel, veel te veel. Maar toch hadden we besloten om het te bestellen. Wij kregen enorm veel korting van de fabrikant. Dit maakte het natuurlijk aantrekkelijk. Nu gingen we heel veel verdienen. In ons enthousiasme zagen we onszelf al een eigen onderneming leiden. Als directeur met de sigaar op de bureaustoel. Fantastische dromen, maar de realiteit was anders…

Pakket onderschept door de douane

Het moest helaas zo lopen dat ons pakket werd onderschept door de douane. Is jou pakket onderschept? Dan raad ik je echt aan om dit artikel te lezen over je pakket onderschept door de douane. We kregen een brief en hebben deze ingevuld en stuurden deze terug. De zenuwen gierden door ons lijf, want 187 shirts vermenigvuldigd met 20 is bijna €4.000,-. Dit moesten we dan gaan terug betalen? Of kozen we ervoor om hier maling aan te hebben en te zeggen dat het de risico van de mensen zelf was. Op dat moment wilde je dat echt niet zeggen, want dan heb je jezelf ook in een vervelende positie gewerkt. Niemand mag je meer, lelijke dingen worden er over je gezegd. Je snapt wel wat er allemaal rondspookt in je hoofd op dat moment.

Bericht! Ik werd door een van mijn vrienden gebeld dat de voetbalshirts uit china waren afgeleverd bij zijn huis. Wat een opluchting! Maar… klonk er aan de andere kant van de lijn, hij moest wel €400 bijbetalen. Gelukkig kon zijn vader dit betalen en wilde zijn vader dat betalen. Maar daar ging onze winst… Wij moesten natuurlijk zijn vader terugbetalen. We hebben uiteindelijk zelf met zijn allen €10 per persoon bij moeten leggen.

Voetbalshirts afleveren

Je hebt dan nog een bittere smaak in je mond van het feit dat je geld verloor in plaats van verdiende en dan moet je alle shirt afleveren. Waar anderen in extase waren dat ze de voetbalshirts uit china binnen hadden gekregen en vertelden dat zij wel nieuwe wilde bestellen, moesten wij vertellen dat dit de laatste keer was. De mensen stonden er eigenlijk een beetje beteuterd bij toen ze dat kregen te horen.

Al met al, een behoorlijke ervaring en waar we ooit dachten dat we directeur zouden worden waren we er nu achter gekomen dat dit niet op deze manier kon. Het is natuurlijk hypocriet om te denken dat je Nike shirts goedkoper kunt verkopen dan Nike zelf.

Wil je zelf voetbalshirts uit china bestellen? Dan raad ik je aan om dit te doen via een van deze webshops.

4 Comments

  1. René juni 16, 2017
    • iChina juni 16, 2017
      • René juni 30, 2017
        • iChina augustus 5, 2017

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.