Waarom is AliExpress zo goedkoop?

Het is voor veel mensen een raadsel. Hoe kan AliExpress zo goedkoop zijn? Wat is het geheim waarom AliExpress zo goedkoop is? Hoe weten we zeker dat we niet worden opgelicht?

Dit kan simpel beantwoord worden door te zeggen dat het een goede bedrijfsformule is. Het is natuurlijk meer dan dat. In dit artikel duiken we er dieper op in en proberen we je uit te leggen waarom AliExpress zo goedkoop is.

De bedrijfsformule van AliExpress

AliExpress is vergelijkbaar met een Marktplaats en eBay. Alleen concentreert het bedrijf zich op de Chinese markt en dan met name fabrikanten. Het doel van AliExpress is om Chinese fabrikanten te verbinden met consumenten.

Tot voor kort werd dit namelijk nog niet gedaan. Wanneer een consument bij een fabrikant iets wilde kopen dan moesten ze gelijk honderden of duizenden producten tegelijkertijd afnemen.

AliExpress bedacht zich dat dit anders moest kunnen. Wanneer honderden of duizenden consumenten tegelijk bestelde bij een fabrikant dan heb je hetzelfde idee.

Dit is wat AliExpress heeft gedaan. Doordat AliExpress hier hoog op in heeft gezet en (na veel marketing) enorm veel mensen wist te bereiken, kwam de formule op gang.

Het werd voor ons consumenten mogelijk om bij fabrikanten uit China producten te bestellen voor lage prijzen.

Hoe kan AliExpress zo goedkoop zijn

Het antwoord is dus dat AliExpress een groot netwerk heeft en gemakkelijk wordt gevonden door consumenten. Hoe meer mensen producten kopen op AliExpress des te goedkoper het voor fabrikanten wordt om te produceren.

Fabrikanten kunnen hierdoor ook grotere aantallen produceren en verkopen. Grotere aantallen betekend vaak ook lagere prijzen.

Lagere lonen

Het speelt natuurlijk ook mee dat alle fabrikanten die op AliExpress producten verkopen uit China komen. In China zijn er namelijk veel lagere lonen dan in Nederland. Hierdoor zijn de prijzen van de producten laag.

Daarnaast heeft China veel grondstoffen in het land. Doordat ze dichtbij de directe bron van grondstoffen zitten zijn de prijzen hiervan goedkoper en dus ook de producten die ze er mee maken.

Wil je bij AliExpress producten bestellen? Houd dan rekening met de invoerrechten, inklaringskosten en BTW die mogelijk bovenop je bestelling komen. We hebben in het verleden al meer verteld over de invoerrechten, inklaringskosten en BTW die nog bovenop je bestelling(en) kunnen komen.

2 gedachten over “Waarom is AliExpress zo goedkoop?”

  1. Ja maar 10 keer zo goedkoop ? En net voor een kabeltje dat volgens mij amper iemand nog zou bestellen, dus geen kwantum voordeel of bulk off weet ik veel,als je mij vraagt. Maar in Nederland laten ze een product ook makkelijk 10 keer over de kop gaan, als ze er mee weg kunnen komen (naturel chips ? , reken maar is uit ivg een aardappel). Dus goeie zaak. Weinig kopersbescherming hoorde ik een raadsheer al opperen. Ik doe het van harte zonder, gaat zover altijd nog goed hier. Yeah Alibabba.

  2. Ps Te lage lonen , of arbeidsdruk of weet ik wat (kinderarbeid, komt dat nog voor ?), Dat knaagt wel ergens nog wat. ….Fijn als u verdragen kon dat ik even spuide.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven