Hoe lang duurt het verzenden bij AliExpress?

Je hebt producten van AliExpress besteld en je vraagt je af hoe lang duurt het verzenden bij AliExpress? De levertijd van producten verschilt enorm bij AliExpress. Dit komt doordat er op AliExpress allerlei verschillende verkopers zijn (en dus ook hun eigen proces voor het verzenden). Hoeveel dagen het duurt voordat je de product ontvangt is dus lastig te zeggen.

Onze eigen ervaring is dat in de praktijk de verzendtijd van AliExpress ongeveer twee tot vier weken in beslag neemt. Dit is natuurlijk afhankelijk van meerdere factoren, zoals de snelheid waarmee de verkoper de producten kan versturen. En natuurlijk ook de pakketbezorger die de verkoper kiest. De Nederlandse douane natuurlijk niet te vergeten die alle pakketten controleren.

Hoe lang duurt het verzenden bij AliExpress?

Daarentegen kun je wel een goede indicatie krijgen op AliExpress. Elk product dat op de site van AliExpress staat geeft een indicatie tijd (tijdsbestek) aan waarin het product (verwacht) geleverd wordt (zie de afbeelding hieronder).

Let op: de geschatte levertijd verschilt per product. Dus wat hieronder staat hoeft niet voor jou product te gelden.

aliexpress hoe lang duurt het

De verwachte levertijd is 16 tot 36 dagen. Het product zal dus worden geleverd tussen de 16 en 36 dagen. Dit belooft AliExpress, want wanneer je over het groene vraagteken gaat met je muis zie je het volgende:

aliexpress hoeveel dagen

Wat er staat als je met je muis over het groene vraagteken gaat is: “als je vandaag besteld, dan ontvang je de bestelling binnen de verwachte levertijd.”

Hoe lang duurt het voordat AliExpress levert?

Hoe lang de levertijd is bij AliExpress om je bestelling thuis te bezorgen kan het bedrijf nog niet exact zeggen. Daarentegen zijn ze wel heel nauwkeurig met de tijdsindicatie de ze geven voor de levertijd (zie hierboven).

Over het algemeen kun je er van uitgaan dat AliExpress de producten binnen drie weken bezorgd. Het NRC weet te melden dat wanneer je gratis verzending hebt de levertijd ongeveer 19 tot 60 dagen duurt.

In afwachting van de verzending van AliExpress

Hoeveel tijd neemt het in hemelsnaam in beslag voordat mijn pakket komt? Deze vraag komt allen in je op wanneer je al een hele periode aan het wachten bent op je verzending van AliExpress. Het kan soms voorkomen dat je pakketje niet meer aankomt binnen de beloofde tijd. In dit soort gevallen kan het handig zijn om een geschil te openen bij AliExpress.

Wat zijn de verzendkosten bij AliExpress?

De verzendkosten van AliExpress naar Nederland zijn in bijna alle gevallen gratis. Indien dit niet het geval is dan is dat duidelijk aangegeven op de website van AliExpress. In de afbeelding hieronder kun je zien dat verzendkosten $3,49 zijn naar Nederland. Kortom, de verzendkosten bij AliExpress staan duidelijk aangegeven op de website.

verzendkosten aliexpress

15 gedachten over “Hoe lang duurt het verzenden bij AliExpress?”

 1. Ik zit al 4mnd ong. Op mijn jas te wachten die 11 euro plus verzendkosten ik vind dat wel erg lang . En anders zou ik graag mijn geld terrug krijgen

  1. Ik snap niet hoe het kan dat bestellingsen na de douane nog 2 a 3 maanden voor ze bezorgd worden, waar ligt het logistieke probleem en waar kun je hierover klagen

 2. Ik wacht al 4 mnd en nog steeds niks als ik een bestelbus zie wil ik al naar de deur rennen Ik vind het een beetje te lang duren want ik heb een popsocket en een Galaxy J5 schermpje gekocht en nog steeds niet binnen Anders vraag ik mijn geld terug

 3. Hou er rekening mee dat het zeker 6 tot 8 weken kan duren!Heel soms heb je geluk en komt het snel,2 weken,Maar dat is zeldzaam!!Bij aliexpress is geduld een must have!!Maar voor de prijzen is het wachten het wel waard!Succes!!????????

 4. Heel erg jammer dit. Ik wacht al ruim drie weken op een pak, maar ik heb het toch echt nodig… Ik begrijp wel dat je geduld moet hebben maar mijn pak is al bijna ruim 2 weken in Nederland, is dat normaal dat het dan nog niet binnen is gekomen?

  1. Jan Aliexpress veteraan

   Ja dat is heel normaal. De tijd van China naar hier is 2 weken ongeveer. Dan blijft het achter de douane staan totdat de douane weer eens een container gaat checken. Ipv meer mensen te laten werken, doen ze meer containers met het zelfde aantal of minder mensen. Wat dus zorgt voor extra lange levertijd. Daarnaast is postnl zowat het slechtste als het gaat om pakketpost. Naast de scheurende Noord Afrikaanse bezorgers die gemakzuchtig pakketten “vergeten”uit hun bus te halen tot aan overvolle laadperrons bij de DC’s. Postnl schijnt het niet te kunnen managen.

   En gezien het leeuwendeel van de pakjes met Postnl komt 😉

   maar 3 weken is alles behalve lang wachten. Als je er niet op wilt wachten ga je ggewoon je spuletjes bij de action of big bazaar kopen. Die hebben dezelfde inkoopkanalen.

   1. Noord Afrikaanse? Volgensmij werkem er heel veel mensen bij post NL met allerlei verschillende afkomsten, lekker makkelijk om weer even je frustraties daarop te gooien he kneus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven