Wanneer moet ik inklaringskosten betalen?

Wanneer je producten besteld uit landen die buiten de EU liggen dan is de kans groot dat je inklaringskosten moet betalen. De vraag is alleen wanneer  ben je deze verschuldigd en moet je deze betalen.

Inklaringskosten ben je verschuldigd wanneer je producten buiten Europa besteld en die een waarde hebben van meer dan €22. In dit geval moet je belastingen en/of invoerrechten betalen. De inklaringskosten zijn de kosten die een pakketvervoerder maakt voor al het administratieve werk en het incasseren van de belastingen.

Elke pakketvervoerder heeft zijn eigen inklaringskosten berekend. Die kun je op elke website vinden van een pakketvervoerder. De inklaringskosten staan vast en kunnen niet worden gewijzigd.

Wanneer moet ik inklaringskosten betalen?

De inklaringskosten moeten in bijna alle gevallen aan de deur worden betaald aan de pakketbezorger. Dit bedrag moet contant worden betaald. Zorg er dus voor dat je voldoende cash geld hebt liggen.

Niet voldoende cash geld om de inklaringskosten te betalen

Het kan natuurlijk voorkomen dat je niet voldoende cash geld thuis hebt liggen om de inklaringskosten te betalen. Dit is veel gevallen geen probleem. De pakketbezorger komt dan de volgende dag terug en dan kun je het bedrag pinnen en alsnog betalen.

Pinnen om de inklaringskosten te betalen

Je kunt ook aan de pakketbezorger vragen of hij/zij het pakket wilt brengen naar het afhaalpunt. Hier kun je namelijk vaak het bedrag voor de inklaringskosten pinnen.

Scroll naar boven