Hoeveel inklaringskosten betalen?

Hoeveel inklaringskosten je moet betalen hangt af van je pakketvervoerder. Inklaringskosten bestaan uit alle kosten die een pakketvervoerder maakt voor het het administratief afhandelen van de douanekosten, invoerrechten en belastingen.

Wanneer je namelijk producten hebt besteld uit een niet EU-land dan is de kans groot dat je inklaringskosten, invoerrechten en belastingen moet betalen. Je betaalt inklaringskosten wanneer je producten besteld die meer waard zijn dan €22.

Hoeveel inklaringskosten betalen?

Er valt onderscheid te maken tussen 3 categorieën, namelijk (1) geen inklaringskosten, (2) wel inklaringskosten en belasting en (3) wel inklaringskosten, invoerrechten en belasting.

1) Geen inklaringskosten
Alle producten die uit niet EU-landen worden besteld, maar geen hogere waarde hebben dan €22 worden vrijgesteld van invoerrechten, belastingen en dus ook inklaringskosten.

2) Wel inklaringskosten en belasting
Producten die worden besteld uit niet EU-landen met een waarde tussen de €22 en €150 worden verplicht om belasting te betalen. Iemand moet er voor zorgen dat de belasting wordt betaald, dit doet de pakketvervoerder. Om dit administratief af te handelen en het geld te incasseren rekent de pakketvervoerder een tarief. Dit zijn de inklaringskosten.

3) Wel inklaringskosten, belasting en invoerrechten
Alle producten die meer dan €150 kosten en uit niet EU-landen komen, zijn verplicht invoerrechten, belasting en inklaringskosten te betalen. Het principe van de inklaringskosten werkt hetzelfde als het voorbeeld hierboven.

Hoogte inklaringskosten

Zoals je ziet zijn de inklaringskosten niet altijd van toepassing. Daarnaast zijn de inklaringskosten een vast bedrag en hangt de hoogte van de inklaringskosten af van de pakketvervoerder. Hieronder zie je een overzicht van de inklaringskosten van de meest gebruikte pakketvervoerders.

  • UPS (€10,50)
  • USPS (€13,00)
  • USPS EMS (€17,50)
  • DHL (€10,00)
  • FedEx (€10,50)
  • Overig (€12,50)
  • PostNL (€13,00)
  • PostNL EMS (€17,50)

Ben je meer op zoek naar hoeveel inklaringskosten, invoerrechten en belasting je moet betalen? Dan is deze tool enorm handig, want met deze tool kun je gemakkelijk en snel de invoerrechten, inklaringskosten en belasting berekenen!

Scroll naar boven