Hoe invoerrechten omzeilen?

Producten die worden besteld uit niet EU-landen en een hogere waarde hebben dan €150 zijn onderhevig aan invoerrechten. De invoerrechten zijn wettelijk verplicht en kunnen lastig worden omzeild. Het is zelfs strafbaar, maar iedereen weet dat er mazen in de wet zijn.

Op deze pagina delen wij een manier hoe je invoerrechten kunt omzeilen. Hierbij willen wij wel zeggen dat deze manier in veel gevallen werkt, maar niet dat wij jou de garantie kunnen geven of hiervoor verantwoordelijk zijn.

Hoe invoerrechten omzeilen

Wanneer je producten besteld bij een Chinese webshop en de producten hebben bij elkaar een hogere waarde dan €150, dan moet je invoerrechten betalen. Veel Chinese verkopers weten dat dit erg onaantrekkelijk is voor hun klanten en dat dit een reden kan zijn dat iemand alsnog van de koop afziet.

Invoerrechten kunnen namelijk behoorlijk oplopen, want naast invoerrechten betaal je ook nog eens 21% belasting over de producten en invoerrechten. Je kunt invoerrechten omzeilen door (1) de verkoper te vragen om een gift sticker op het pakket te plakken en/of (2) een valse waarde op te geven van de producten.

Met deze tool kun je de invoerrechten berekenen en heb je een indicatie van je wat je mogelijk kunt verwachten.

Vraag de verkoper om een gift sticker

Wanneer je besteld op bijvoorbeeld AliExpress kun je tijdens je bestelling een opmerking achter laten voor de verkoper. In deze opmerking kun je de verkoper vragen of hij/zij een gift sticker wilt plakken op het pakketje.

Een pakketje met een gift sticker zegt namelijk dat het gaat om een “schenk” zending. Voor schenkzendingen gelden andere regels dan normale zendingen gericht aan een particulier.

Vraag de verkoper om een andere waarde op te geven

Naast de gift sticker kun je vragen of de verkoper een andere waarde voor de producten wilt invullen. Bestel je bijvoorbeeld 10 paar t-shirt van ieder €20, dan kun je vragen of de verkoper op het pakket 10 shirt á €2 p/stuk wilt opgeven.

Alle pakketjes met een waarde van minder dan €22 uit een niet EU-land mogen vrij Nederland in komen. Voor schenkzendingen ligt dit bedrag op €45. Vandaar dat een gift sticker handig is! Dan ben je nog een stukje veiliger om invoerrechten te omzeilen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven