Welke schoenmaat moet ik kiezen bij AliExpress?

AliExpress bulkt van de schoenen die worden aangeboden op de website. Alleen de maten willen nog weleens verschillen of niet overeenkomen met de Nederlandse schoenmaten. Hoe kan dit? Dit verschuilt zich vaak in het feit dat elke schoenen fabrikant zijn eigen maten hanteert. Daarom is het handig om vooraf goed te bedenken welke schoenmaat je moet kiezen bij AliExpress!

Eerder hebben we verteld hoe je kunt zoeken naar replica schoenen (Nike Janoski) op aliexpress. In dit voorbeeld gaan we er even voor het gemak van uit dat je een paar schoenen hebt gevonden die je graag wilt bestellen. Ongeacht of het replica schoenen of normale schoenen zijn.

Waar moet ik naar kijken voor de juiste schoenmaat bij AliExpress?

Om te beginnen is het altijd handig om de productomschrijving goed te lezen. Wij kiezen er voor om in dit voorbeeld deze Sneakers te bestellen.

schoenen bestellen bij aliexprress

Wanneer je op de afbeelding of de link klikt ga je direct naar de Sneakers op de website van AliExpress. Op de product pagina kiezen we er voor om direct naar het overzicht te gaan (in de App noemen ze dit productgegevens). Op het overzicht aangekomen zien we direct een schoenmaat tabel op de pagina bij AliExpress. Kortom, de productomschrijving lezen is als eerste stap erg handig om de juiste schoenmaat te bestellen bij AliExpress.

Hoe kan ik de schoenmaat tabel goed aflezen?

Nu we bij de productomschrijving zijn aangekomen kunnen we gaan zoeken of er een tabel aanwezig is voor de schoenmaat. We zien dat er een maattabel aanwezig is voor de schoenen (zie onderstaande foto). Hierin laat de verkoper zien wat de US en EUR maten zijn. De EUR zijn de Europese maten en de rij daaronder zijn we de footlength in centimeters. Mocht je twijfelen dan kun je je voeten opmeten door met je hak tegen de muur te staan. En vervolgens een meetlint er naast te leggen. Noteer je voetlengte en gebruik de tabel.

schoenmaat tabel aliexpress

Stel je voor, we zijn tegen de muur gaan staan en we hebben onze voet opgemeten. Onze voet is 26,5 centimeter. Wanneer we de tabel nu aflezen zien we dat we dan maat 43 moeten bestellen. Mocht je heel erg twijfelen of je een maat 43 of 44 moet bestellen dan adviseren we je om contact op te nemen met de verkoper.

Pro-tip: Zelf vinden wij het handig om eerst de reviews te lezen voordat we contact opnemen met de verkoper. Dit kan soms veel tijd schelen!

Reviews lezen om de juiste schoenmaat te kiezen bij AliExpress

Bij de review sectie kijken wij altijd naar de waardering (aantal sterren) die andere klanten geven aan de verkoper. We proberen te kijken naar positieve en negatieve reviews die iets zeggen over de maten van de schoen. Bij de Sneakers hebben we een review gevonden die iets zegt over dat hij een 43 heeft besteld maar vallen als een 41. Verder zegt hij dat hij het niet zo erg vind vanwege de prijs.

aliexpress schoenmaat

Neem contact op met de Verkoper voor om de juiste schoenmaat te kiezen bij AliExpress

aliexpress welke maat

Wanneer je er met de productomschrijving en reviews nog steeds niet uitkomt welke schoenmaat je moet bestellen, dan adviseren we je om contact op te nemen met de verkoper. Contact opnemen met de verkoper kan je op elke productpagina doen bij AliExpress. Scroll wat naar beneden en zoek naar een contact mogelijkheid.

Dan zoek je in de linker sidebar naar de titel “Neem contact op met verkoper“. De afbeelding hiernaast is slechts een voorbeeld en kan veranderen. AliExpress past het design van de website namelijk regelmatig aan.

Klik nu op “Contacteer Nu”.

Als je bent ingelogd dan wordt je direct doorgestuurd naar een contact pagina en kun je je vraag stellen. Indien je nog niet bent ingelogd dan zul je worden omgeleid naar een inlogscherm en zul je moeten inloggen of een account moeten aanmaken om contact op te nemen.

De onderstaande afbeelding is een voorbeeld van de chat de zich opent met de verkoper. De screenshot hieronder is van een tijd geleden en het ziet er nu anders uit. Namelijk meer als een chat.

contact opnemen welke maat aliexpress

Kortom, dit zijn de stappen die wij altijd volgen om de juiste schoenmaat te bestellen bij AliExpress. Door het volgen van deze stappen verklein je de kans op het bestellen van een verkeerde schoenmaat op AliExpress. Waardoor je geen geld kwijt bent aan schoenen die je niet past.

5 gedachten over “Welke schoenmaat moet ik kiezen bij AliExpress?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven