Hoe betrouwbaar is AliExpress?

Wanneer je weleens producten uit China koopt dan zul je ongetwijfeld gehoord hebben van AliExpress of al shoppen bij AliExpress. Ben je nieuw met shoppen uit China dan zul je waarschijnlijk ook snel uit komen bij AliExpress. In beide gevallen zul je jezelf misschien weleens afvragen, is AliExpress betrouwbaar?

Kun je AliExpress vertrouwen?

Dit artikel is geschreven om te achterhalen en te beoordelen of AliExpress betrouwbaar is. Er is gekeken naar de volgende punten:

  • heb je kopersbescherming; en
  • hoe zijn de ervaringen van anderen; en
  • hoe wordt de verkoper gewaardeerd; en
  • krijg je altijd de producten.

Kopersbescherming maakt AliExpress meer betrouwbaar

Kopersbescherming is een preventiemaatregel van AliExpress om er voor te zorgen dat consumenten altijd juist worden behandeld. Door de kopersbescherming krijgen consumenten altijd hun producten en/of geld terug wanneer ze de producten niet krijgen of niet zijn zoals zij verwachtte.

De kopersbescherming houdt in dat AliExpress de verkoper pas zijn geld geeft wanneer jij (als consument) hebt aangegeven dat je de producten in goede orde hebt ontvangen.

Heb je dit niet? Dan kun je aanspraak maken op de kopersbescherming en je geld terug krijgen. Dit is een factor waardoor AliExpress betrouwbaar is.

Ervaringen van anderen gebruiken om betrouwbaarheid van AliExpress verkoper te achterhalen

Mocht je al naar specifieke producten kijken, dan is het altijd handig om even te kijken of anderen al een review hebben achter gelaten. In deze review kun je bekijken wat anderen vinden van de kwaliteit etc.

Ik kijk hier zelf altijd wel even naar voordat ik het product bestel. Is er geen review? Dan kijk ik altijd even verder naar vergelijkbare producten die wel een review hebben. Ook al zijn deze producten iets duurder.

is aliexpress betrouwbaar

Dit product heeft bijvoorbeeld 16183 keer Feedback gekregen van mensen. De gemiddelde beoordeling is 4.7 uit 5 en dit is een geweldige score (4 uit 5 is voor mij vaak de norm). Hiermee kun je bekijken of een product op AliExpress betrouwbaar is.

Hoe betrouwbaar is de verkoper op AliExpress?

waardering verkoper aliexpress

In de tabel hier rechts kun je de waardering zien de elke verkoper krijgt. Naarmate je meer naar onderen gaat in de tabel, des te beter de waardering.

Zoek dus naar verkopers met diamantjes en kroontjes, want dit zijn de verkopers die lang actief zijn en veel positieve feedback ontvangen.

Hierdoor kun je ook bekijken of een verkoper op AliExpress betrouwbaar is.

Daarnaast is het altijd raadzaam om (ongeacht de waardering van de verkoper) naar de feedback te score te kijken van het product zelf.

Zie hiervoor het puntje ervaring van anderen.

Persoonlijk vind ik een verkoper op AliExpress betrouwbaar wanneer hij of zij 4 medailles heeft.

Ontvang je altijd de producten?

Onze ervaring bij AliExpress is dat je altijd de producten ontvangt. Van de honderden producten die wij al hebben besteld bij AliExpress is er nog nooit een product niet aangekomen.

Mocht je echt ongeluk hebben en het product niet ontvangen dan kun je altijd nog je geld terug vragen met de kopersbescherming van AliExpress.

Maar wij schatten de kans op laag in wanneer je kijkt naar de feedback van anderen en de waardering van de verkoper. Dit zijn factoren die bepalen of een verkoper op AliExpress betrouwbaar is en jij je producten wel of niet gaat ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven