Hoe moet je zoeken op foto op AliExpress?

Het is mogelijk om op AliExpress te zoeken op foto! Op deze pagina vertellen we je hoe je dat precies kunt doen.

Om te beginnen kun je op twee manieren zoeken op foto op AliExpress:

  1. Een Chrome Extensie
  2. De mobiele App van AliExpress

Alleen met de AliExpress App kun je wel zoeken met je eigen afbeeldingen. In tegenstelling tot de Chrome Extensie waar je alleen kunt zoeken naar vergelijkbare afbeeldingen van AliExpress! Mogelijk klinkt dit nog erg vaag, maar hieronder leggen we het je uit met een paar voorbeelden.

Zoeken op AliExpress met de Chrome Extensie

Wanneer je Google Chrome als browser gebruikt kun je een extensie downloaden om te zoeken op foto op AliExpress. Deze extensie heet Aliexpress Search by image. Deze extensie kun je downloaden en toevoegen aan je Google Chrome webbrowser en je kunt direct starten met het zoeken op foto.

De beschrijving van de extensie vertelt dat je producten kan zoeken in AliExpress door op je rechtermuisknop te klikken en ‘Search By This Image’ te selecteren.

Op de pagina van de extensie zie je rechts bovenin een knop staan met ‘Add to Chrome‘. Klik op deze knop en de extensie zal worden geïnstalleerd.

Laten we naar AliExpress gaan om de Extensie te gebruiken. Zoek naar een product waarvan je vergelijkbare foto’s wilt zoeken. Dit is bijvoorbeeld handig om de prijzen te vergelijken van producten. Wanneer je je product hebt gevonden klik dan op de rechtermuisknop en kies ‘Search goods on Aliexpress by this image‘.

Zoeken op foto op AliExpress met Chrome Extensie

Er opent zich een nieuw tabblad. Op deze pagina zie je dat de afbeelding is gebruikt om naar vergelijkbare afbeeldingen te zoeken. Je ziet nu een overzicht van vergelijkbare producten op Google.

Let op: alleen op de AliExpress App kun je zoeken met je eigen afbeelding!

vergelijkbare producten met zoeken op foto op Aliexpress

AliExpress App

Op de mobiele App van AliExpress is het wel mogelijk om met je eigen foto te zoeken. In tegenstelling tot de Chrome Extensie.

Heb je de App van AliExpress nog niet op je telefoon staan? Op de homepage van AliExpress zie je bovenin een melding staan ‘Download‘.

Open de App van AliExpress en klik rechts bovenin op het camera icoontje. Vervolgens opent zich een ander scherm waarmee je zelf een foto kunt maken of een foto kunt kiezen uit je afbeeldingen. Vooral wanneer je bijvoorbeeld look-a-like Nike Huarache zoekt kan dit handig zijn. Hieronder zie je een foto van de verschillende schermen in de AliExpress app wanneer je zoekt op foto’s.

Bovendien kun je op de website van AliExpress kun j zien wat een goede manier is om te zoeken op foto.

2 gedachten over “Hoe moet je zoeken op foto op AliExpress?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven