Welke maat moet ik bestellen op AliExpress?

Het is vaak erg verwarrend welke maat je moet bestellen bij AliExpress. Je weet namelijk nooit of de maten nou gelden voor de Chinezen of voor Europeanen. En dit is soms erg frustrerend, want je wilt per sé dat shirt hebben maar je wilt natuurlijk wel de goede maat.

Tenminste al spreek ik voor mijzelf 😉

Welke maat bestellen op AliExpress

Daarom ben ik gaan zoeken hoe ik er zeker van kon zijn dat ik keer op keer de goede maat weet te kiezen als ik bestel bij AliExpress.

De onderstaande stappen gebruik ik elke keer om te achterhalen of ik een goede maat bestel bij AliExpress.

Productomschrijving lezen

Het eerste wat ik altijd doe is de volledige productomschrijving lezen van het product (vaak t-shirts of schoenen). In de productomschrijving staat namelijk vaak wat de juiste maten zijn.

Daarnaast waarschuwt de verkoper ook regelmatig voor verschillen in de maten (Chinese en Europese maten).

Staat je product niet op AliExpress, maar ben je wel specifiek op zoek? Kijk dan eens op dhgate.com, want deze webshop heeft misschien wel de producten die je zoekt.

Hieronder zie je een waarschuwing van een verkoper.

welke maat bestellen aliexpress

Deze waarschuwingen vindt je dus bij de productomschrijvingen, maar deze staan er niet altijd. Wanneer deze er niet staan dan is het handig om verder te zoeken naar maat tabellen.

Hier zie je een maat tabel die staat bij de productomschrijving van een t-shirt.

welke maat op aliexpress

In de tabel staan ook een aantal opmerkingen, namelijk dat de maten kunnen verschillen en het om Aziatische grootte gaat. Ik lees dan altijd de tabel of en pak zelf een meetlint en neem al mijn maten op.

In dit geval hoef je maar drie maten op te nemen; borst, lengte en de mouw. Deze maten kun je dan controleren met de maat tabel.

De kans is groot dat je op een 2XL uitkomt. Dit komt doordat Aziatische mensen een stuk kleiner zijn dan Europeanen en daardoor ook andere maten hebben.

Naar AliExpress kleren bestellen

Wat als deze waarschuwingen en/of maat tabel niet tussen de productomschrijving staat?

Contact opnemen met de verkoper

Het is relatief makkelijk om bij AliExpress contact op te nemen met een verkoper. Engels van de meeste verkopers is niet altijd even goed, maar gelukkig wel te begrijpen.

Daarnaast krijg je bijna altijd een reactie (en vaak heel snel). Het zijn natuurlijk allemaal verkopers en drie maal raden wat zij willen?

Juist, die willen hun producten zo veel mogelijk verkopen!

Vraag om advies (welke maat)

aliexpress welke maat

Je kunt contact opnemen met een verkoper op elke productpagina van AliExpress. Hiervoor moet je wat naar onderen scrollen (bij de productbeschrijving).

Dan zoek je in de linker sidebar naar de titel “Neem contact op met verkoper“.

Hiernaast zie je een afbeelding waarnaar je moet zoeken op de productpagina.

Klik nu op “Contacteer Nu”.

Je zult doorverwezen worden naar het inleggedeelte van AliExpress of al je bent ingelogd dan kan je al direct je reactie achterlaten.

De onderstaande afbeelding is het contactformulier waarin je een vraag kunt stellen aan de verkoper.

contact opnemen welke maat aliexpress

Dit zijn de stappen die ik altijd volg wanneer ik wil weten of ik de juiste maat bestel. En sindsdien heb ik nooit meer een verkeerde maat gehad! Dit is dus een manier om  te achterhalen welke maat je moet bestellen op AliExpress.

6 gedachten over “Welke maat moet ik bestellen op AliExpress?”

  1. Dit artikel klopt niet. Want vaker wel dan niet is het zo dat zélfs de maattabel totaal niet overeenkomt met de faadwerkelijke maten wanneer je de kleding ontvangt. Neem je eigen voorbeeld: de shirts van een maatje XL zou een bodylengte hebben van 74cm. Ik heb bij talloze XL bestellingen altijd een shirt ontvangen die qua bodylengte veel en veel kleiner is terwijl in de maattabellen hetzelfde als dit maattabel was omschreven.

  2. Daar sneller,
    Wich size i have to order for Eu 56 chest 106 cm , length 190 cm , weight 95 kg .
    Item: 33011629756. Foviva yellow blazer double breasted.
    Kind regards
    Jos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven