Is AliExpress Veilig?

Een van de eerste vragen die in je opkomt wanneer je voor het eerst shopt op AliExpress is; is AliExpress veilig? Je wilt natuurlijk graag weten of je niet opgelicht wordt en je producten wel worden geleverd.

Er spelen natuurlijk altijd meerdere factoren mee die bepalen of AliExpress veilig is.

AliExpress is een platform dat vergelijkbaar is met eBay en Marktplaats. In principe zou iedereen op AliExpress spullen te koop moeten aanbieden. Dit is ongeveer hetzelfde idee als Marktplaats.

Marktplaats heeft ook geen controle over alle verkopers, maar gaat er van uit dat het goed gaat. Ook bij Marktplaats zit er heel af en toe een oplichter tussen.

AliExpress werkt bijna hetzelfde alleen is AliExpress veel veiliger, want AliExpress heeft een kopersbescherming. Met deze kopersbescherming worden alle verkopers beschermd tegen het kwade.

Kopersbescherming maakt AliExpress veilig

De kopersbescherming is misschien wel de beste preventieve maatregel van AliExpress. Door de kopersbescherming is AliExpress veilig(er) dan bijna alle andere webshops op het internet, omdat:

  1. we de producten krijgen, of;
  2. ons geld terug krijgen, en;
  3. nooit bedrogen worden.

Ik zal even snel de kopersbescherming uitleggen en je zult dan zien waarom AliExpress veilig is.

De kopersbescherming houdt in dat de verkoper pas betaald krijgt op het moment dat jij bevestigd dat je de goederen hebt ontvangen en er uit zien zoals je verwachtte. Wanneer AliExpress deze bevestiging van jou ontvangt, betalen ze pas de verkoper.

Hierdoor staat AliExpress in van jouw bescherming als consument. Mocht het voorkomen dat je toch de dupe bent geworden van een scam (deze kans is echt heel klein). Dan kun je aanspraak maken op je kopersgarantie.

AliExpress beoordeeld dan het verhaal van de koper en verkoper en maakt een besluit. Dit besluit is bijna altijd in het voordeel van de consument (nog nooit gehoord dat iemand niet zijn geld terug kreeg). AliExpress wilt namelijk heel graag dat je weer bij hun terugkomt om nog meer spullen te kopen.

Als consument zul je dus niet snel bedrogen worden door AliExpress. Hiermee kunnen we stellen dat AliExpress veilig is om op te shoppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven