DHgate

dhgate.comDHgate is een groot online platform die vergelijkbaar is met AliExpress. De webwinkel verbind internationale kopers met Chinese fabrikanten en retailers. De Chinese verkopers bieden hier al hun producten aan voor een goedkope prijs. De webshop beschikt over een assortiment met meer dan 30 miljoen producten. De webwinkel bestaat langer dan AliExpress, maar is minder bekend. Dit komt waarschijnlijk doordat AliExpress meer geld heeft besteedt aan marketing in Nederland. DHgate biedt kopersbescherming aan en heeft een goede terugbetaling policy. Hier kun je gebruik van maken als je niet je producten ontvangt of niet aan de verwachtingen voldoet.

Voordelen van DHgate:

  • Kopersbescherming: mochten de producten niet aankomen, tegenvallen of niet voldoen aan de omschrijving krijg jij vaak je geld terug.
  • Track & Trace
  • Accepteren meerdere betalingsmethoden, waaronder iDEAL betalingen, PayPal, CreditCard etc.
  • Meer dan 30 miljoen producten in het assortiment
  • Concurrerende prijzen

Maak een account aan via deze link en ontvang $5 korting op je eerste bestelling!

Over DHgate

DHgate.com is een geregistreerd bedrijf met de naam Heguang International Limited. Het bedrijf is gevestigd op de Cayman Eilanden, maar het hoofdkantoor is gevestigd in Beijing. De webshop zegt dat zij leider zijn in de Business to Business en Business to Customer e-Commerce.

De webwinkel heeft een online platform gecreëerd die een ‘revolutie’ gebracht heeft in de wereldwijde handel met China. De webwinkel verbind Chinese verkopers met potentiële kopers van over de hele wereld. Als klant kun je terecht bij de webshop voor grote partijen producten, kleine partijen producten en zelfs voor 1 product. Dit maakt de webshop enorm aantrekkelijk.

De webwinkel biedt onder meer kopersbescherming. Dit maakt het kopen van producten bij de webshop enorm aantrekkelijk. De kopersbescherming zorgt ervoor dat de verkoper pas zijn geld krijgt wanneer jij de producten hebt ontvangen en tevreden bent.

Deze service wordt geheel gratis aangeboden voor alle transacties die worden gedaan bij de webwinkel. Daarnaast worden alle verkoper beoordeeld door mensen die al gekocht hebben bij de verkoper. Hierdoor kun je controleren of de verkoper zijn afspraken nakomt en wat de kwaliteit van de producten is die hij/zij aanbiedt.

Betalen bij DHgate

De betaling die je maakt gaat eerst naar DHgate. Deze wordt pas vrijgegeven als jij de bestelling bevestigd en goedgekeurd. Vanaf dit moment keert het bedrijf pas het bedrag uit naar de verkoper. Dit is de extra kopersbescherming waar ik het eerder over had. Op deze manier worden veel problemen voorkomen. Beide partijen (koper en verkoper) moeten bewijs aanleveren als er iets verkeerd is gegaan. DHgate beoordeeld dan de situatie en neemt een besluit. Indien de producten niet voldoen aan de omschrijving, beschadigd zijn of defect zijn door een fout van de verkoper op DHgate.com, dan krijg jij gewoon je geld terug.

Een enorm groot voordeel is dat je bij DHgate.com kunt betalen met iDEAL. In Nederlands is dit namelijk de meest gebruikte betalingsmethode. De prijzen op de webshop worden alleen nog wel in dollars weergeven, maar dat maakt natuurlijk niet zoveel uit.

De kans is groot dat je op het internet berichten tegen gekomen zult zijn over scams of fraudering. Dit heeft vaak geen betrekking op DHgate zelf maar over verkopers die niet juist zaken afhandelen. Deze minder betrouwbare verkopers kunnen soms tussen het platform zitten. Deze worden vaak als snel verbannen van het platform door de vele negatieve ervaringen van eerdere kopers.

Het is raadzaam om eerst te kijken naar de reputatie en beoordelingen van de verkoper. De reputatie en beoordelingen geven namelijk een goede indicatie of de producten van de verkoper aankomen en van goede kwaliteit zijn. Je kunt ook op de naam van de verkoper Googlen om te kijken wat andere mensen zeggen. Op deze manier krijg je een goed beeld van de verkoper.

Het kan voorkomen dat je geen geluk hebt en een slachtoffer wordt van een scam. In dit geval adviseer ik je om de bestelling niet te bevestigen en een geschil te starten. Totdat het geschil is opgelost blijft het geld veilig bij DHgate.

Verzendingen

De meeste verzendingen naar Nederland zijn gratis. De producten worden vaak verstuurd met EMS. Het komt ook voor dat er betaald moet worden voor een verzending. Dit doen sommige verkopers zodat de verkoopprijs lager lijkt, maar uiteindelijk toch ongeveer op dezelfde prijs uitkomt als producten met gratis verzending. Het komt zelfs voor dat verkopers gratis DHL verzending aanbieden, maar dat is vaak voor duurdere producten.

Betrouwbaarheid DHgate

De kopersbescherming en refund policy van het bedrijf maakt DHgate enorm betrouwbaar. Het zal namelijk niet veel voorkomen dat je bedrogen uitkomt. In veel gevallen krijg je gewoon je geld terug wanneer je niet je producten hebt ontvangen of beschadigd/defect zijn.

De verkopers op het online platform van de webshop kun je ook controleren op hun betrouwbaarheid. Bij elke verkoper kun je bekijken hoeveel score hij heeft op zijn transacties. Dit wordt in procenten weergeven. Verkopers tussen de 95% en 100% komen vaak hun afspraken na. Daarnaast kun je ook bekijken hoe het product wordt beoordeeld door verkopers. Dit kun je zien bij de reviews.

Kortingen

Indien jij je via deze link registreert bij DHgate.com krijg je $5 korting op je eerste bestelling.

Scroll naar boven