Hoe kun je retourneren bij AliExpress?

Je hebt producen besteld bij AliExpress, maar je bent er om wat voor reden dan ook niet tevreden mee. Dan wil je deze producten natuurlijk retourneren bij AliExpress, maar kan dit eigenlijk wel? Wij vertellen je op wat voor manier je kunt retourneren en wanneer dit de moeite waard is. Om te beginnen starten we met wanneer het de moeite waard is om te retourneren.

Retourneren of een geschil openen bij AliExpress?

Allereerst is het handig om te kijken naar de waarde van de producten die je hebt besteld. Stel je voor, je hebt een hoesje besteld voor je telefoon besteld en hier 5 euro voor betaald. Je bent niet tevreden en wilt eigenlijk het product retourneren. De verkoper gaat hier mee akkoord maar zegt wel dat jij de verzendkosten moet betalen. Het verzenden van een pakket met PostNL naar China zonder track&trace kost € 18,20 (bron: postnl.nl). Hierdoor is het bijvoorbeeld al niet de moeite waard om je product te retourneren naar AliExpress en kun je beter je verlies nemen.

Retourneren van duurdere producten

Je hebt een prijzig product besteld, laten we zeggen een mobiele telefoon van honderd euro. De telefoon wordt bij je thuis bezorgd, maar in de tussentijd heb je een andere gekocht omdat je toch snel een telefoon nodig had. Het beste wat je als eerste kunt doen is contact opnemen met de verkoper en vertellen dat je het product graag wilt retourneren. Wacht geduldig af op een reactie van de verkoper.

Probeer samen te zoeken naar een oplossing. AliExpress vindt dit namelijk heel belangrijk. Je kunt bijvoorbeeld vragen aan de verkoper of het goed is om een geschil te openen en dan het bedrag (minus de verzendkosten) teruggestort te krijgen. En dat jij de telefoon terugstuurt en de verzendkosten betaald. Je krijgt nooit het volledige bedrag terug, omdat je de verzendkosten van de verkoper betaald en de verzendkosten naar China. Als je er dus uit bent met de verkoper dan kun je een geschil openen. Ga naar je bestelling en klik op Return Goods.

Je komt nu op een nieuwe pagina terecht waar je moet aangeven dat je je bestelling wilt retourneren. Hiervoor moet je een reden opgeven en aangeven hoeveel geld je wilt terug ontvangen. Als laatste vraag zie je dat je bewijs moet uploaden. Hier kun je de screenshots uploaden van het gesprek met de verkoper waarin jullie met elkaar een afspraak maken over het retour sturen van de producten naar AliExpress.

retourneren aliexpress

Een ander voorbeeld. Stel je voor, je hebt een ander hoesje besteld voor je telefoon en deze komt stuk aan. Dit is natuurlijk niet de bedoeling want je hebt betaald voor een product die functioneert en niet stuk is. In dit geval kun je een geschil te openen. AliExpress heeft namelijk kopersbescherming waardoor je erg makkelijk een geschil kan openen en je jouw geld kan terugkrijgen.

3 gedachten over “Hoe kun je retourneren bij AliExpress?”

  1. flauwekul.
    Gratis routeren.
    8 maal geprobeerd, krijg geen track & trace.
    Verkoper werkt ook niet mee. Ook bij disput geeft de verkoper alleen een return adres.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven