Is AliExpress nep?

Sommige mensen vragen zich af of AliExpress nep is. Het is een logische gedachte aangezien de prijzen van de producten erg laag zijn. Soms zijn de prijzen wel 1o keer goedkoper dan in Nederland. Dan is het heel waarschijnlijk dat je jezelf afvraagt; is AliExpress nep?

Het antwoord is nee, AliExpress is niet nep. Het is een enorm bedrijf dat internationaal opereert. Het moederbedrijf van AliExpress is Alibaba, wat het grootste online e-commerce bedrijf ter wereld is.

Ben je op zoek naar neppe producten (replica producten) dan kun je op deze link klikken om replica producten te bekijken.

Daarentegen opereert AliExpress als een online platform. Op dit platform kan iedereen zich aanmelden om spullen te verkopen. De intentie van AliExpress is om fabrikanten aan te trekken die ook direct aan consumenten willen verkopen (in plaats van alleen grote aantallen aan bedrijven).

Het kan dus een keer voorkomen dat er op AliExpress een neppe verkoper is. Dit noemen we dan een scam. Je wordt als het ware bedrogen door een verkoper. Je betaald voor iets maar ontvangt het nooit of het ziet er anders uit dan je had verwacht.

In dit geval kun je gebruik maken van de kopersbescherming van AliExpress. In bijna alle gevallen krijg je dan gewoon je geld terug.

De vraag of AliExpress nep is kan dus worden beantwoord met nee, maar… Er kunnen wel verkopers tussen zitten die nep zijn. Wees daar alert op! Dit artikel laat zien waar je op moet letten zodat je nooit wordt opgelicht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven