Replica Producten

Een replica product is een identieke kopie en/of reproductie van het werkelijke product. Replica producten beschikken over alle kenmerken en karakteristieken van het originele product. In de meeste gevallen vindt je replica’s van grote merken zoals Nike, Ralph Lauren, Canada Goose, Gucci, Daniel Wellington etc.

Op deze pagina kun je algemene en educatieve informatie lezen over replica producten. Onderaan de pagina vindt je aanvullende informatie zoals waar je het beste kunt zoeken voor replica’s, maar ook of het strafbaar is om replica’s te kopen en wat de straffen hiervoor zijn.

replica producten
Origineel en Replica Ray Ban

Alle replica producten zijn dus kopieën van andere producten (kleding, horloges etc.). Het origineel is dus het uitgangspunt voor een replica product. De fabrikant kijkt vaak erg zorgvuldig naar het origineel om alle kenmerken en karakteristieken te kopiëren. In veel gevallen worden goedkopere materialen gebruikt voor een replica product. Dit betekend dat veel replica producten vaak veel goedkoper zijn dan de originele.

Hoewel het soms erg verleidelijk kan zijn om replica producten te kopen is de kans groot dat ze niet het echte product zullen evenaren in gebruiksvriendelijkheid. Schoenen hebben bijvoorbeeld vaak slechtere zolen dan de originele waardoor langdurig lopen op de schoenen als vervelend kan worden beschouwd. In andere gevallen heb je replica producten die niet te onderscheiden zijn van de originele producten in zowel uiterlijk als gebruiksgemak.

China en replica’s

Zoals je misschien al weet is het in China niet verboden om producten te kopiëren. Dit is in de wet opgenomen, waardoor het niet strafbaar is om replica’s te maken. Daarnaast zijn de Chinezen ook erg goed in het namaken van producten, want dit is niet makkelijk! Ze beschikken over de middelen, kennis en ervaring om producten zo goed mogelijk na te maken. Het zal je daarom ook niet verbazen dat je veel replica’s kunt bestellen uit China.

Hieronder vindt je een aantal handige links met meer informatie over replica producten:

Scroll naar boven