Inklaringskosten zijn de kosten die in rekening worden gebracht door de pakketvervoerder voor het incasseren van invoerrechten en belastingen. Op deze pagina vindt je handige informatie en tips over inklaringskosten.

Inklaringskosten

De inklaringskosten bestaat altijd uit een vast bedrag. Dit bedrag is bepaald door de pakketvervoerder. Het bedrag van de inklaringskosten kun je altijd vinden op de website van de pakketvervoerder. De pakketvervoerder is namelijk verplicht om aan te geven hoeveel de inklaringskosten bedragen en waar de inklaringskosten uit bestaan.

Wat bedragen de inklaringskosten?

De inklaringskosten bedragen dus anders per pakketvervoerder. Meestal liggen de bedragen tussen de €10,00 en €17,50. Dit bedrag komt bovenop de invoerrechten, douanekosten en belastingen.

Waar bestaan de inklaringskosten uit?

Inklaringskosten bestaan uit alle handelingen die nodig zijn op de invoerrechten, douanekosten en belastingen te incasseren bij degene die de producten heeft besteld.

Deze handelingen bestaan onder andere uit het administratieve papierwerk dat afgehandeld moet worden, het vastellen van pakketinhoud (de waarde en producten) en het incasseren van de belastingen en invoerrechten.