Wat is AliExpress voor een website?

AliExpress is een website (bedrijf) dat onderdeel is van Alibaba, die op zijn beurt het grootste e-commerce concern ter wereld is. AliExpress biedt alle consumenten een kopersbescherming. Dit houdt in dat je als koper altijd wordt beschermd, maar we leggen dit later gedetailleerder uit.

Door de kopersbescherming en vele reviews kunnen we stellen dat AliExpress een betrouwbare website is waar je met een gerust hart producten kunt bestellen.

Wat is AliExpress voor website?

Om duidelijk te maken wat voor site AliExpress precies is maak ik altijd graag de vergelijking met Marktplaats of eBay.

AliExpress is vergelijkbaar met een platform zoals Marktplaats en eBay. Diverse verkopers kunnen hun spullen te koop aanbieden. Iedereen maakt gebruik van het platform om consumenten te bereiken.

Marktplaats wordt voornamelijk gebruikt voor tweedehands spullen, maar ook nieuwe spullen. eBay wordt ook voor de verkoop van tweedehands en nieuwe spullen gebruikt.

AliExpress accepteert alleen verkopers die nieuwe spullen te koop aanbieden. Daarnaast moeten de verkopers agencies of fabrikanten zijn om op deze manier lage prijzen te garanderen van de consumenten.

Kopersbescherming van AliExpress

Op Marktplaats en eBay hoor je nog weleens horror verhalen dat mensen zijn opgelicht en veel geld kwijt zijn. Je wilt niet dat dit jou ook overkomt, maar je hebt toch het idee dat het mogelijk is.

Want het komt toch uit China, het is ver en je kunt niet eerst even de producten zien, voelen of gebruiken.

AliExpress heeft kopersbescherming als preventie maatregel. Hierdoor krijgt de verkoper pas zijn geld wanneer jij zegt dat je de producten in goede orde hebt ontvangen. Dit houdt dus in dat de producten er goed uit zien, werken en geen schade hebben.

Pas wanneer jij deze bevestiging hebt gegeven, krijgt de verkoper zijn geld. Hiermee kunnen we dus goed inschatten wat AliExpress voor site is.

AliExpress is dus een site die veel waarde hecht aan zijn klanten en deze altijd voorop stelt (bijvoorbeeld door de kopersbescherming).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven