AliExpress

aliexpress kortingAliExpress is een van de meeste bekende Chinese webshops op aarde. De laatste jaren is AlieExpress enorm bekend en populair geworden. Veel mensen weten de gigantische webshop te vinden en daardoor ontstaan er ook veel vragen rondom AliExpress. Op deze pagina vindt je handige informatie en tips voor AliExpress!

Aliexpress webshop

AliExpress is een onderdeel van de grootste online webgigant Alibaba groep. De webwinkel is een groot online platform die verkopers verbind met potentiële kopers van over de hele wereld.

Het principe van de webshop is vergelijkbaar met Marktplaats, maar dan veel professioneler opgezet.

Op AliExpress.com bieden namelijk alleen fabrikanten en retailers hun producten aan. Hierdoor zijn de prijzen vaak veel lager terwijl de producten van dezelfde kwaliteit zijn.

Daarnaast bieden veel verkopers gratis verzending aan naar Nederland, wat het voor ons enorm aantrekkelijk maakt om bij de webwinkel producten te kopen.

AliExpress is ook een enorm veilige webwinkel, want zij hanteren een kopersbescherming. Dit houdt in dat AliExpress pas het geld aan de verkoper geeft als jij je bestelde producten in goede orde hebt ontvangen.

Voordelen van AliExpress:

  • Je kunt er met iDEAL betalen
  • Kopersbescherming: AliExpress geeft pas het geld aan de verkoper als jij bevestigd dat je de producten in goede orde hebt ontvangen
  • Vaak gratis verzending naar Nederland
  • Goede klantenservice
  • Een enorm groot assortiment (ze verkopen echt alles!)

Over AliExpress

AliExpress.com staat geregistreerd onder de naam Alibaba Group Holding Limited.

Alibaba is een groot Chinees e-Commerce bedrijf dat consumer-to-consumer, business-to-business en business-to-conusmer verkopen aanbiedt via hun verkoopkanalen. Daarnaast staat het bedrijf bekend om de digitale betalingen die ze aanbieden.

De webwinkel is het populairste Chinees online platform in Nederland. AliExpress staat bekend om het verbinden van bedrijven (fabrieken) met consumenten over de hele wereld.

Hierdoor kunnen wij genieten van de goedkope prijzen die de fabrieken ons direct kunnen aanbieden. Daarnaast worden bijna alle producten gratis naar Nederland verzonden!

De webshop beschikt over een kopersbescherming. AliExpress betaald pas de verkoper wanneer jij hebt bevestigd dat je producten in goede orde hebt ontvangen.

Dit is een extra service die de webshop aanbiedt om consumenten extra bescherming te bieden. Je hoort wel eens rampzalige verhalen van mensen dat ze zijn opgelicht op AliExpress.

Het gaat dan vaak om namaakproducten die zij hebben gekocht bij een verkoper en die dan plotseling verdwijnt. In dat geval heeft AliExpress (in veel gevallen) de verkoper verwijdert van de website.

Als jij niet je producten ontvangt kun je een geschil openen en dan krijg je gewoon je geld terug door de kopersbescherming.

Mocht je twijfelen om bij een verkoper producten aan te schaffen, omdat je deze niet vertrouwd. Dan kun je de reputatie van de verkoper controleren (succesvolle transacties en reviews van andere kopers).

Indien deze beoordelingen goed zijn kun je gerust bestellen bij de verkoper.

Betalen bij AliExpress

Het betalingsproces is iets anders ingedeeld dan wij gewend zijn.

Indien jij een product besteld op AliExpress dan houden zij het geld vast zodat jij hebt bevestigd dat je de producten in goede orde hebt ontvangen. Wanneer zij van jou de bevestiging hebben gehad dat de producten geen defecten hebben dan betalen zij pas de verkoper.

Dit is de kopersbescherming waarover ik het eerder had. Mocht je toch niet tevreden zijn dan kun je er voor kiezen om eerst de verkoper te contacteren. De verkopers willen namelijk geen slechte reputatie hebben.

Zelf hebben wij dit één keer gehad. Wij kochten een hoesje voor onze iPhone, maar deze zag er anders uit dan besteld. In plaats van direct een geschil te openen, hebben wij eerst contact gezocht met de verkoper.

In het bericht dat wij stuurden hebben we ook foto’s toegevoegd dat het er echt anders uit zag dan besteld. De verkoper reageerde binnen een dag en vertelde ons dat hij het goede product zou toesturen. Daarnaast had de verkoper de kopersbescherming verlengd met 30 dagen.

Mocht het niet op deze manier lukken dan raden wij het aan om een geschil te openen op AliExpress.

Beide partijen (verkoper en koper) moeten bewijs aanleveren als er iets verkeerd is gegaan. Vaak zijn foto’s van het defecte product voldoende. Indien je je pakket niet hebt ontvangen dan kun je hiervoor ook bewijs zoeken door een screenshot te maken van de verzending status.

AliExpress zal vervolgens de situatie beoordelen en neemt een besluit. In veel gevallen kiezen zij voor de kant van de koper, omdat dit de klanten zijn die zij niet willen verliezen.

Door de digitale betalingen die Alibaba groep heeft gecreëerd kunnen wij gewoon betalen met iDEAL bij AliExpress. Dit is een enorm groot voordeel voor ons, aangezien het de meest gebruikte betalingsmethode is in Nederland.

Anders zou het ons meer moeite kosten om wat te kopen bij de webshop. Hoewel PayPal natuurlijk een goed alternatief is voor andere webshops.

Slachtoffer van een scam op AliExpress?

Op het internet zul je ongetwijfeld berichten zijn tegen gekomen over frauderingen en scams die actief zijn op AliExpress.

Dit heeft vaak geen betrekking op de webwinkel zelf, maar over de verkopers die niet op de juiste manier handelen. Deze verkopers zitten er helaas tussen, maar worden vaak al snel verbannen van de webshop door de vele negatieve ervaringen en geschillen die zijn geopend tegen de verkoper.

Wij adviseren daarom om eerst te kijken naar de reviews die de verkoper heeft bij zijn producten en/of winkel.

Reviews geven namelijk een goede indicatie of de producten van de verkoper aankomen en van goede kwaliteit zijn. Als alternatief zou je ook eens kunnen Googlen op de naam van de verkoper om een goed beeld te krijgen.

Helaas hebben sommige mensen geen geluk en worden slachtoffer van een scam.

Het advies is dan om je bestelling niet te bevestigen en direct een geschil te openen bij AliExpress. Zij hebben namelijk het geld nog in beheer, waardoor de kans groot is dat jij gewoon je geld terug krijgt!

Verzendingen

Vaak zijn de verzendingen naar Nederland gratis.

Dit komt doordat de Chinese overheid de export van het land probeert te stimuleren en daarom investeren zij in goedkope verzendingen naar het buitenland.

In veel gevallen worden de producten verzonden met EMS. Uit ervaring weten wij ook dat sommige verkopers wel geld vragen voor het verzenden.

Vaak zijn dan de producten die zij aanbieden aanzienlijk goedkoper dan vergelijkbare producten. Maar het komt met de verzending toch op dezelfde prijs uit als vergelijkbare producten. Duurdere producten worden soms met DHL verzonden.

Betrouwbaarheid AliExpress

AliExpress beschikt over een goede kopersbescherming wat de webwinkel betrouwbaar maakt. Onze ervaring is dat in alle gevallen de zaken netjes worden opgelost bij de webwinkel.

Mocht het toch fout (slachtoffer van een scam, defecte producten of producten die nooit aankomen) gaan dan krijg jij vaak gewoon je geld terug.

Je kunt zelf ook controleren of een verkoper betrouwbaar is. Wij adviseren om producten te kopen die veel positieve reviews hebben van mensen die al voor jou het product hebben gekocht (4 tot 5 sterren).

Je kunt zelf ook andere verkopers helpen door een review te plaatsen van het product dat jij hebt gekocht.

Is AliExpress van Alibaba?

Het moederbedrijf van AliExpress is Alibaba. Dit bedrijf is het grootste e-commerce bedrijf ter wereld en komt uit China. De eigenaar van Alibaba (Jack Ma) wilde consumenten beter bereiken en bedienen. Hier bedacht hij een plan voor, namelijk het verbinden van fabrikanten met consumenten. Hiervoor zette hij een platform op dat wij nu kennen als AliExpress.

Het idee achter AliExpress is dus oorspronkelijk dat fabrikanten zich hier kunnen aanmelden en hier hun producten per stuk kunnen verkopen. Jack Ma (eigenaar van Alibaba) dacht dat wanneer heel veel consumenten één product kopen er in totaal ook een grote hoeveelheid gekocht werd bij de fabrikant. En dit is ook zeker het geval. Consumenten zijn hierdoor niet genoodzaakt om grote hoeveelheden af te nemen bij een fabrikant.

Wanneer betaal ik douanekosten bij AliExpress?

Hoewel douanekosten niet bestaan, betaal je wel invoerrechten, inklaringskosten en belasting voor producten uit niet EU landen. Deze kosten noemen we in de volksmond: douanekosten. De vraag wanneer je douanekosten moet betalen wordt vaak gesteld. Wij hebben een handige tool op onze website waarmee je inklaringskosten, invoerrechten en belasting kunt berekenen.

Wanneer je bij AliExpress producten besteld die minder kosten dan €22 betaal je geen douanekosten. Is het bedrag hoger dan €22 maar lager dan €150? Dan betaal je belasting en inklaringskosten. Bestelwaarde hoger dan €150? Dan betaal je inklaringskosten, invoerrechten en belasting.

Kortingen en coupons bij AliExpress

Houdt deze pagina regelmatig in de gaten of er kortingen en coupon codes zijn.

Scroll naar boven