Invoerrechten berekenen voor producten uit China!

Invoerrechten berekenen is nog nooit zo makkelijk geweest met de invoerrechten calculator van ichina.nl. De berekenen zijn zo nauwkeurig mogelijk gemaakt.

Let op: Er kunnen verschillen zitten tussen onze berekeningen en de werkelijke invoerrechten die u moet betalen.

Hoewel onze wiskundige formule enorm goed is opgesteld houden wij rekening met een belastingpercentage van 21%. In sommige gevallen kan het zo zijn dat jij maar 6% BTW hoeft te betalen.

De inklaringskosten verschillen per pakketleverancier en voor een gedetailleerd overzicht van de inklaringskosten kun je hier terecht: inklaringskosten china.

Invoerrechten berekenen voor China + inklaringskosten

Snel invoerrechten berekenen

Ik heb meerdere voorbeelden gemaakt voor de invoerrechten en inklaringskosten.

 • Geen invoerrechten en belasting betalen tussen €0 – €22
 • Geen invoerrechten en wel belasting betalen tussen de €22 – €150
 • Invoerrechten en belasting betalen voor €150 en meer

Geen invoerrechten China en geen belasting betalen €0 – €22

Alle producten die buiten Europa worden gekocht en een waarde hebben van minder dan €22 zijn vrijgesteld van invoerrechten en belasting.

Voorbeeld 1 invoerrechten China: €0 – €22. Het gaat alleen om de waarde van het product. Indien het product €20 kost en de verzendkosten €20 dan wordt alleen naar de waarde van het product gekeken.

Geen invoerrechten China en wel belasting betalen tussen de €22 – €150

Alle producten die buiten Europa worden gekocht met een waarde tussen de €22 en €150 moeten invoerrechten betalen.

Let op: de verzendkosten worden nu wel meegenomen in de berekening van de belasting.

Voorbeeld 2 invoerrechten China: €22 – €155. Je koopt een beveiligingscamera van AliExpress die €89 kost. Je betaalt daarnaast €8 aan verzendkosten. In totaal gaat het nu om €97, hierover wordt 21% BTW gerekend en daarmee komen we uit op een bedrag van €20,37. Dit is de belasting die je moet betalen.

Daarbovenop komen vaak nog inklaringskosten en afhandelingskosten. Deze berekent het postbedrijf voor jou.

Invoerrechten China en belasting betalen voor €150 en meer

Alle producten die buiten Europa worden gekocht met een waarde van meer dan €150 moeten invoerrechten en belasting betalen.

Let op: de verzendkosten worden nu wel meegenomen in de berekening van de belasting.

Voorbeeld 3 invoerrechten China: €150 en meer. Je koopt een iPhone van €350 buiten Europa. Je betaalt daarnaast €20 aan verzendkosten en €10 aan verzekeringskosten voor het pakket. In totaal betaal je €380 en hierover betaal je invoerrechten. De invoerrechten kunnen variëren. Laten we zeggen dat je 3% aan invoerrechten betaald. Dan kom je op een bedrag van €11,40 uit. Dit bedrag tel je bij de €380 op wat ons een bedrag geeft van €391,40. Over dit bedrag wordt nog eens 21% BTW berekend. Dat brengt ons op een bedrag van €82,19.

Het totaalbedrag dat we in dit geval moeten betalen is €391,40 + €82,19 = €473,59, waarvan €93,59 aan invoerrechten en belasting.

Hopelijk zijn deze voorbeelden duidelijk en weet je hoe je de invoerrechten kunt berekenen! Invoerrechten berekenen doe je natuurlijk nog sneller met onze rekenmachine!

3 gedachten over “Invoerrechten berekenen voor producten uit China!”

 1. Erg makkelijke tool! Ik lees op veel websites een dergelijke uitleg, maar ik vraag me dan toch af: Waar in de wet staan de bepalingen zoals hierboven uitgelegd? Via Google kan ik het helaas niet vinden. Weet jij dit misschien? Alvast bedankt!

  Groeten,
  Tommy

  1. Hoi Tommy,

   Op de website van de Belastingdienst kun je dit soort dingen vinden. Ik heb er voorbeelden van gemaakt om het nog duidelijker te maken. Daarbij komen ook de inklaringskosten die de pakketvervoerder in rekening brengt. Dit kun je op de website van PostNL en andere bedrijven vinden.

   Waar het precies in de wet staat kan natuurlijk achterhaald worden. Alleen omdat het staat gepubliceerd op een overheidswebsite kun je ervan uitgaan dat wat op hun website staat overeen komt met de wet.

   Hopelijk heeft dit je op weg geholpen!

   Joris

 2. Hoi Dario,
  Ik heb een screen monitor van 5,5″ vooor camera besteld viaa Aliexpress voor 164,86 euro verzendkosten is gratis, Bezorger is DHL.
  DHL vraagt een betaling vooraf aan invoerrehten en BTW van 214,74.
  Volgens klopt deze berekening niet. Uitgerekend met uw tool kom ik op 50,95 euro.
  Dit DHL bedrag is zeer absuurd en klopt niet. Het lijkt dat in het bedag van DHL invoerrechten en BTW het aankoopbedrag zelf inzit.
  Graag uw advies en mening?

  Dank u alvast

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven