Invoerrechten berekenen voor producten uit China!

Invoerrechten berekenen is nog nooit zo makkelijk geweest met de invoerrechten calculator van ichina.nl. De berekenen zijn zo nauwkeurig mogelijk gemaakt.

Let op: Er kunnen verschillen zitten tussen onze berekeningen en de werkelijke invoerrechten die u moet betalen.

Hoewel onze wiskundige formule enorm goed is opgesteld houden wij rekening met een belastingpercentage van 21%. In sommige gevallen kan het zo zijn dat jij maar 6% BTW hoeft te betalen.

De inklaringskosten verschillen per pakketleverancier en voor een gedetailleerd overzicht van de inklaringskosten kun je hier terecht: inklaringskosten china.

Invoerrechten berekenen voor China + inklaringskosten

Snel invoerrechten berekenen

Ik heb meerdere voorbeelden gemaakt voor de invoerrechten en inklaringskosten.

  • Geen invoerrechten en belasting betalen tussen €0 – €22
  • Geen invoerrechten en wel belasting betalen tussen de €22 – €150
  • Invoerrechten en belasting betalen voor €150 en meer

Geen invoerrechten China en geen belasting betalen €0 – €22

Alle producten die buiten Europa worden gekocht en een waarde hebben van minder dan €22 zijn vrijgesteld van invoerrechten en belasting.

Voorbeeld 1 invoerrechten China: €0 – €22. Het gaat alleen om de waarde van het product. Indien het product €20 kost en de verzendkosten €20 dan wordt alleen naar de waarde van het product gekeken.

Geen invoerrechten China en wel belasting betalen tussen de €22 – €150

Alle producten die buiten Europa worden gekocht met een waarde tussen de €22 en €150 moeten invoerrechten betalen.

Let op: de verzendkosten worden nu wel meegenomen in de berekening van de belasting.

Voorbeeld 2 invoerrechten China: €22 – €155. Je koopt een beveiligingscamera van AliExpress die €89 kost. Je betaalt daarnaast €8 aan verzendkosten. In totaal gaat het nu om €97, hierover wordt 21% BTW gerekend en daarmee komen we uit op een bedrag van €20,37. Dit is de belasting die je moet betalen.

Daarbovenop komen vaak nog inklaringskosten en afhandelingskosten. Deze berekent het postbedrijf voor jou.

Invoerrechten China en belasting betalen voor €150 en meer

Alle producten die buiten Europa worden gekocht met een waarde van meer dan €150 moeten invoerrechten en belasting betalen.

Let op: de verzendkosten worden nu wel meegenomen in de berekening van de belasting.

Voorbeeld 3 invoerrechten China: €150 en meer. Je koopt een iPhone van €350 buiten Europa. Je betaalt daarnaast €20 aan verzendkosten en €10 aan verzekeringskosten voor het pakket. In totaal betaal je €380 en hierover betaal je invoerrechten. De invoerrechten kunnen variëren. Laten we zeggen dat je 3% aan invoerrechten betaald. Dan kom je op een bedrag van €11,40 uit. Dit bedrag tel je bij de €380 op wat ons een bedrag geeft van €391,40. Over dit bedrag wordt nog eens 21% BTW berekend. Dat brengt ons op een bedrag van €82,19.

Het totaalbedrag dat we in dit geval moeten betalen is €391,40 + €82,19 = €473,59, waarvan €93,59 aan invoerrechten en belasting.

Hopelijk zijn deze voorbeelden duidelijk en weet je hoe je de invoerrechten kunt berekenen! Invoerrechten berekenen doe je natuurlijk nog sneller met onze rekenmachine!

3 Comments

  1. Tommy Goes mei 23, 2017
    • iChina mei 23, 2017
  2. HASSAN SOKHN maart 14, 2020

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.