Inklaringskosten voor China (Producten)

Tegenwoordig kun je heel erg makkelijk vanuit China producten kopen. Maar wanneer moet je inklaringskosten voor China producten betalen?

In dit artikel vertel ik je precies wanneer jij inklaringskosten voor China moet betalen. Inklaringskosten bestaan uit importkosten en BTW.

Inklaringskosten voor China

Als jij producten vanuit China hebt besteld dan is de kans aanwezig dat jij inklaringskosten (importkosten en BTW) moet betalen. Maar wanneer moet je deze inklaringsproducten voor China producten betalen?

Als jij producten hebt besteld die duurder zijn dan €20 dan is de kans behoorlijk groot dat jij importkosten en BTW moet betalen. Dit staat ook aangegeven op de website van de Nederlandse douane.

PostNL geeft aan dat je dit van tevoren moet aangeven, zodat zij makkelijk de inklaringskosten (import -en BTW kosten) kunnen regelen. Veel mensen doen dit echter niet, want stel je voor het pakketje komt er wel doorheen. Dan ben je goedkoper uit!

Maar wat gebeurd er als je het niet aangeeft?

Dan duurt het vaak (veel) langer voordat jij je producten ontvangt. Je ontvangt namelijk eerst een brief van PostNL (namens de douane) dat zij de waarde van het pakketje niet kunnen inschatten. Deze brief moet jij dan vervolgens invullen en terugsturen. Al heb je deze naar waarheid ingevuld dan ontvang jij je producten en moet je direct alle kosten aan de deur betalen. Het pakketje wordt dus wel bij je thuis bezorgd, maar wel even de import -en BTW kosten betalen aan de deur.

Je kunt dus het beste geen producten van meer dan €20 bestellen of van tevoren aangeven bij de douane dat jij de producten verwacht.

Zijn er dan geen andere opties om inklaringskosten voor China te omzeilen?

Ja zeker wel, maar ik sta niet achter deze methode. Het is erg risicovol en als je “betrapt” wordt dan heb je de poppen aan het dansen. Deze methode wordt namelijk veel gebruikt door mensen die replica producten bestellen. Deze zijn illegaal, omdat het namaak is.

Je kunt het natuurlijk altijd proberen als je geen namaak producten besteld. Maar nogmaals, ik ben hier geen fan van.

Als jij bijvoorbeeld een beveiligingsset met camera’s koopt ben je als snel +/- €60 kwijt. Dit is boven het grensbedrag van €20. Je kunt dan aan de verkoper vragen, of kijken, of de verkoper een gift sticker op het pakketje plakt. Deze gift sticker zorgt ervoor dat het pakketje een gift aan jou is. Het enige dat de verkoper dan moet doen is de waarde van het product op het pakketjes zetten.

Dit is het moment dat er gesjoemeld wordt. Over de waarde van het pakketje wordt namelijk gelogen. Er wordt een véél lagere waarde op het pakketje gezet dan de werkelijke waarde. Dit schijnt te werken, want ik hoor er veel over. Maar ik durf het niet zeker te zeggen en ik kan jou niet garanderen dat het werkt.

Wordt je betrapt? Dan betaal je hogere kosten om het pakketje alsnog te ontvangen. Let op: dit geldt alleen voor producten die geen namaak zijn.

Wordt je pakketje onderschept met producten die namaak zijn, bijvoorbeeld Replica Nike schoenen, dan ben je de klos. Je wordt verzocht om dit niet meer te doen. Daarnaast wordt je nauwlettend in de gaten gehouden door de douane, waardoor elk pakketje die je besteld buiten de EU extra goed wordt gecontroleerd.

Wat adviseer ik jou:

Mijn advies: Geef gewoon je producten aan bij de douane of blijf onder het grensbedrag van €20.

Er zijn genoeg producten onder de €20 die je kunt bestellen vanuit China. In dit artikel geef ik je een lijst met betrouwbare Chinese webshops.

Heb je vragen over dit artikel? Reageer dan hieronder en ik probeer je zo snel mogelijk te antwoorden.

Op de hoogte blijven? Like onze Facebook pagina, volg ons op Twitter of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

1 gedachte over “Inklaringskosten voor China (Producten)”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven