Pakket Onderschept door Douane

Ongeveer 8 jaar geleden toen ik begon met bestellen vanuit China had ik al snel de smaak te pakken. Ik wilde graag mijn eigen webshop starten in het verkopen van telefoonhoesjes. Ik bestelde maar door en had een groot assortiment opgebouwd. Toen was het tijd om mijn webshop op te bouwen. Mobilecover.nl was toentertijd de naam van mijn webshop. Later vertel ik meer over pakket onderschept door douane naar vernietigd door douane.

Ik kocht elke keer 5 hoesjes van een soort, zodat ik een breed assortiment kon opbouwen. Zelf was ik er van overtuigd dat een breder assortiment beter was.

Maar goed, die webshop draaide op een gegeven moment wel. Toen kwam ik er ook achter dat je ook replica producten kon kopen uit China. Wat houdt dit in? Namaak spullen, heel veel namaak spullen. RayBan’s, Nike schoenen, Ralph Lauren etc. Ik ben een jongen, maar ik heb ook genoeg Chanel, Louis Vuitton tassen gezien.

Dus ik was lekker een paar producten aan het bestellen om het te proberen. Het eerste pakketje dat ik binnen kreeg was een RayBan. Niet van echt te onderscheiden. Soms denk ik dat deze producten regelrecht uit de fabriek komen. Ik kan dit nu ook enigszins beamen, omdat ik een half jaar in China heb gewoond.

Genoeg daarover, ik ontving dus al mijn pakketjes totdat ik een brief ontving van PostNL. Pakket onderschept door Douane. In deze brief werd mij verzocht om alle details van het pakketje op te geven, omdat zij de inhoud niet konden identificeren. Ik heb regelrecht de productomschrijving van de website opgeschreven. Dit was fout, goed fout.

Van pakket onderschept door douane naar vernietigd door douane…

Een paar dagen later kreeg ik een brief dat het product vernietigd werd, omdat het ging om namaak Beats by Dr. Dre. Dat wist ik natuurlijk niet, ik was mij van geen kwaad bewust 😉

Erg vervelend vond ik het wel, want ik zag 40 euro wegvliegen. Daarnaast werd mij vriendelijk (niet dus) verzocht om dit niet meer te doen en gezegd dat ik nauwlettend in de gaten wordt gehouden. En mocht het nog een keer voorkomen dat er serieuze sancties worden getroffen. Vanaf dit moment ben ik ook gelijk gestopt met het bestellen van namaak spullen.

Pakket onderschept door douane

Alle informatie die ik je geef heb ik gevonden op het internet of gehoord van anderen. Ik schrijf dit alleen om er voor te zorgen dat jij wel je pakketje krijgt en niet je geld ziet verdwijnen. Daarnaast adviseer ik je om direct te stoppen nadat dit is gebeurd (indien het gaat om namaak). Wil je niet dat jouw pakket onderschept door douane

Als jouw pakket onderschept is door de douane dan adviseer ik je om direct contact op te nemen met de verkoper. Zij spreken niet altijd even goed Engels en dit kan soms behoorlijk frustrerend zijn. Vooral in deze situatie. Maar blijf rustig en houdt vol. Je moet vragen naar de productomschrijving (description) en de waarde (value) die op het pakketje staan. Dit schrijf je dan op en stuur je terug naar PostNL.

Ik hoop dat je jouw pakketje alsnog binnenkrijgt en ook het verstandige besluit neemt om hiermee te stoppen. Gratis advies!

In dit artikel vindt je handige informatie over de inklaringskosten van producten uit China.

Heb je vragen? Dan kun je hieronder een reactie plaatsen en ik zal deze zo snel mogelijk beantwoorden.

4 gedachten over “Pakket Onderschept door Douane”

 1. Mijn pakketje uit China is onderschept door de douane. Vandaag een brief binnen gekregen van PostNL waar het volgende in staat:
  ‘Inbeslagname namaakgoederen’
  ‘Bij een fysieke controle van uw zending afkomstig van X uit China zijn door de douane goederen aangetroffen waarvoor bij invoer beperkende bepalingen gelden. Bij verder onderzoek is gebleken dat deze goederen HugoBoss kleding niet mag worden ingevoerd. De goederen zijn door de douane in beslag genomen. Als u van mening bent dat de goederen ten onrechte in beslag zijn genomen, kunt u binnen 10 dagen een bezwaar indien bij de griffie van de bevoegde rechtbank.
  Om in de toekomst dit soort situaties te voorkomen, is het verstandig dergelijke goederen niet via deze weg te bestellen. ‘

  Dus.. Wat nu? Pech, geld weg? Gaat om 60eurie ongeveer

  1. De namaakgoederen zijn inderdaad in beslag genomen en deze krijg je ook niet meer terug. Je zou eventueel nog de goederen kunnen terugkrijgen door een bezwaar in te dienen wanneer je niet wist dat het om namaakgoederen ging. Ik weet ook niet via welke website je hebt besteld, maar je zou eventueel nog kunnen proberen om het op de kopersbescherming (die heb je bijvoorbeeld bij AliExpress en DHgate) te gooien zodat je je geld kunt terugvragen.

 2. Ik heb vandaag een brief van postnl gekregen dat mijn pakketje ook bij de douane ligt. En dat ze wat gegevens missen over de inhoud van mijn pakket. Ik heb nep nikes besteld, maar in de advertentie is niet te zien dat het om nikes gaat. De foto’s hebben geen enkel nike logo en de beschrijving is “Platform shoes”, dus er is eigenlijk niet te zien dat het om een nep item gaat. Ik weet nu alleen niet of ik moet zeggen dat het een cadeau is of dat het een aankoop is. Als het een cadeau is hoef ik namelijk geen inklaringskosten te betalen, anders wel. Wat moet ik doen?

 3. Ik bestel heel veel uit China en met geen enkele vervoerder problemen gehad. Nu is één zending verstuurd via EMS, wat dus rechtstreeks naar Post.nl gaat en mijn pakket krijgt een fysieke controle. En ook ik krijg een brief dat de bestelde goederen niet ingevoerd mogen worden en in beslag zijn genomen door de douane.
  Het lijkt erop dat dit vrijwel alleen bij Post.nl gebeurt.
  Met hun standaard briefje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven