Waarom inklaringskosten betalen?

Je besteld producten uit niet EU-landen en moet invoerrechten en belasting betalen. Alleen je vraagt je af waarom je inklaringskosten moet betalen. Dit lijken namelijk net extra kosten die bovenop de invoerrechten en belasting komen.

Inklaringskosten zijn een vast bedrag en in Nederland is PostNL aangewezen door de overheid om alle invoerrechten, belastingen en douanekosten te vorderen.

Alle administratieve taken die bij het doen van de aangiftes horen (zoals invoerrechten, belastingen en douanekosten) moeten ook betaald worden. Dit zijn de inklaringskosten. In Nederland heeft dus de overheid bepaalt dat inklaringskosten betaald moeten worden en dat PostNL deze mag vorderen.

Inklaringskosten in andere landen

In andere landen worden de inklaringskosten op een andere manier gevorderd. Daar hebben namelijk de lokale douane de verantwoording om de inklaring uit te voeren en niet de pakketvervoerder. Hierdoor hebben de pakketvervoerders in andere landen nauwelijks of geen kosten voor de inklaring. Deze zullen dan ook niet worden doorberekend aan de ontvanger van het pakket.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven