Kan ik bij een Chinese Webshop iDEAL betalingen doen?

Ik kreeg laatst de vraag van iemand of hij ook bij Chinese webshop iDEAL betalingen kon doen. Het antwoord is, Ja.

Chinese webshop iDEAL betalingen

De Chinese winkels zitten ook niet stil en weten dat wij Nederlanders veel bestellen bij hun. Zij proberen daarom mee te gaan met de ontwikkelingen van hier. Dan heb ik het niet alleen over de technologische ontwikkelingen van telefoons, maar ook over betalingsmethoden.

In dit artikel vertelde ik al over betrouwbare Chinese webshops. Deze lijst met webshops beschikken allemaal over de betalingsmethode iDEAL. Erg prettig aangezien wij bijna allemaal met iDEAL betalen tegenwoordig. Naast iDEAL kun je hier ook met MasterCard, VISA, WesternUnion, PayPal etc betalen.The Lego Batman Movie (2017)

Even een kort overzicht van Chinese webshops waarbij je met iDEAL kunt betalen:

– Aliexpress.com
– Dhgate.com
– Dx.com
– Miniinthebox.com
– Focalprice.com
– Banggood.com
– Lightinthebox.com

Waarom willen we eigenlijk met iDEAL betalen?

Er is natuurlijk niets makkelijker en vertrouwder dan de E-Reader pakken (of code) je pinpas erin steken en af te rekenen. Tegenwoordig kan het zelfs met je mobiel, code intypen, betaald en klaar. Het feit dat we hier aan gewend zijn, maakt dat wij ook graag met iDEAL willen betalen. Heel erg logisch natuurlijk, maar ergens ook wel raar. iDEAL heeft namelijk geen kopersbescherming.

Creditcards (MasterCard, VISA etc) hebben wel een kopersbescherming. Als jij niets ontvangt of niet tevreden bent dan maak je gebruik van je kopersbescherming en heb je zo je geld terug. Bij PayPal geldt hetzelfde, want ook hier heb je een kopersbescherming.

Nu ben ik wel erg sceptisch en pessimistisch hoor, want het gaat (bijna) altijd goed al betaal je met iDEAL. Ik wil je alleen even stil laten staan bij het feit dat iDEAL geen kopersbescherming heeft. Maak je dus geen zorgen en maak gebruik van iDEAL. Ik doe het zelf ook, omdat ik mijn creditcard alleen voor noodgevallen gebruik en niet over een PayPal account beschik. Dit laatste moet ik echt een keer gaan aanmaken, want het is super handig.

Nu weet je dat je bij veel Chinese webshops met iDEAL kunt betalen. Heb je vragen of ben je nog een webshop tegengekomen waarbij je met iDEAL kunt betalen? Laat het hieronder met een reactie weten!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.