Hoe moet ik uit China producten bestellen?

Een lange tijd geleden vroeg ik mijzelf af: Hoe kan ik uit China producten bestellen? Het eerste wat ik deed was op het internet zoeken. Toentertijd kwam ik al snel uit op eBay. Ik wilde dit niet, want het liefst bestelde ik direct vanuit de fabriek. Dit is namelijk stukken goedkoper.

Zelf uit China producten bestellen

Ik ging hiernaar op zoek en ik merkte dat het lastig was om direct van een fabrikant te bestellen. In China gaat het voornamelijk om de relatie die je hebt. Met andere woorden, je moet als klant met de fabrikant veel sociale activiteiten doen (eten en heel veel alcohol drinken). Dit was het eerste struikelblok dat ik tegenkwam, ik was namelijk niet in China.

Het moest anders kunnen dacht ik. Ik zocht dus verder. Via eBay heb ik geprobeerd om fabrikanten op te sporen en hiermee contact te zoeken. Dit was het tweede struikelblok die ik ondervond, de taalbarrière. Veel fabrikanten spreken namelijk nog geen Engels. Alles gaat direct de vertaalmachine in en vice versa. Verschrikkelijk. Ik had hierdoor teveel miscommunicatie en daardoor kreeg ik niet wat ik wilde.

Hoe kan ik dan wel uit China producten bestellen?

Dit was de vraag waar ik continu aan dacht, maar hoe dan wel? Ze zeggen altijd dat de aanhouder wint en dat is ook echt zo! Zolang je maar lang genoeg zoekt zul je vinden wat je wilt hebben. Via aliexpress en dhgate zie je allerlei producten voor niet veel geld. Alle producten komen van een bepaalde verkoper. Indien je kijkt naar de verkoper die de producten aanbiedt zie je snel genoeg of dit een tussenpersoon of een fabrikant is. In dit artikel geef ik je een lijst met betrouwbare chinese webshops.

Maar hoe zie je of een verkoper een tussenpersoon of fabrikant is? Vaak kun je op de ‘winkel’ van een verkoper klikken. Dan zie je alle producten die de verkoper aanbiedt. Indien de verkoper veel uiteenlopende producten aanbiedt, dan is het waarschijnlijk een tussenpersoon. Met uiteenlopende producten bedoel ik telefoons en kleren bijvoorbeeld.

Een tussenpersoon wilt ook geld verdienen aan het verkopen van producten. Hierdoor betaal jij al een stuk meer dan wanneer je direct van een fabrikant bestelt.

Een fabrikant herken je snel doordat deze verkoper vaak alleen dezelfde soort producten aanbiedt. Bijvoorbeeld alleen maar zonnebrillen of alleen maar horloges. In dit artikel geef ik een review over een Replica Ray Ban zonnebril die ik heb besteld.

Afspraken maken met een fabrikant maken

Vaak kun je met een fabrikant goede afspraken maken over de prijs. Ik moet er wel bij zeggen dat je vaak grotere partijen moet bestellen. Indien je dit van plan bent dan is het echt de moeite waard om via Aliexpress of dhgate een fabrikant te zoeken. Houdt er rekening mee dat je dus niet via Aliexpress of dhgate betaald. Je moet ervoor zorgen dat je direct aan de fabrikant betaald. Na wat over en weer mailen kom je daar wel!

Sommige onder ons denken dat het onmogelijk is om met fabrikanten in contact te komen. Dit zou geheim gehouden worden. Dit is echt onzin! Elke fabrikant in China wilt zoveel mogelijk verkopen en de manier waarop ze dat doen maakt ze niet uit.

Ik heb zelf een half jaar in China gewoond tussen alle fabrieken. De jeugd begint steeds meer Engels te spreken en hier maken de fabrikanten gebruik van. Daarnaast groeit de jeugd ook op met het internet. Zij weten dus ook waar zij moeten zijn en waar er geld valt te verdienen.

Conclusie

Je kunt dus op verschillende manieren uit China producten bestellen en in contact komen met fabrikanten. Je kunt Google gebruiken, maar dan zul je op fabrikanten stuiten waar iedereen bij terecht komt. Mijn ervaring is dat je via aliexpress en dhgate gemakkelijk zelf in contact kunt komen met fabrikanten. Je kijkt dus naar de verkoper en de producten die hij aanbiedt. Zijn ze uiteenlopend? Dan is het waarschijnlijk een tussenpersoon. Kijk dus alleen naar verkopers met hetzelfde soort producten, dit zijn hoogst waarschijnlijk fabrikanten.

Houd er rekening mee dat je niet betaald via deze websites. Maak goede afspraken (over korting, verzending, aantal etc) met fabrikant. Wil je echt het beste eruit halen? Dan adviseer ik je om een tussenpersoon te gebruiken of zelf naar China te gaan met een tussenpersoon.

1 gedachte over “Hoe moet ik uit China producten bestellen?”

  1. Hallo Dario,

    Ik vraag me hoe hoe het zit met beschrijvingen/garanties.
    Moet een produkt eerst nog in europa gekeurd worden en wat is de ean code.
    Dus stel je besteld ergens 50 stuks van en je moet die dan per stuk verkopen welke eisen aan instructies verpakking wordt dan gesteld.
    Bv een knoflookpers.
    Met vriendelijke groeten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven